Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
KONKURS „WOŁOWA UCZTA U NEPTUNA” – 12 sierpnia Gdańsk

Zobaczcie państwo:
Regulamin

Zapraszamy Restauratorów z całej Polski do wzięcia udziału w Konkursie kulinarnym "WOŁOWA UCZTA U NEPTUNA" podczas Jarmarku Dominikańskiego w dniu 12 sierpnia 2022 roku w Gdańsku.

W Konkursie wystąpią Autorzy 10 najlepszych przepisów na dania z mięsa wołowego przygotowywane na grillu przesłanych do Organizatorów.

 
Zainteresowanych udziałem w konkursie serdecznie zapraszamy do przesłania przepisów na danie z grilla z mięsa wołowego.  Autorskie przepisy na grilla z głównym produktem - wołowina - należy zgłaszać do 31 lipca 2022 roku na adres mailowy: dylewicz@smoker.com.pl

W dniu 25 lipca 2022 roku Komisja wybierze 10 najlepszych przepisów, które będą zaprezentowane w trakcie "Wołowej Uczty u Neptuna". Dania będą oceniane przez zwiedzających Jarmark Dominikański gości i jury Techniczne.
 
W finałowym konkursie „Uczty u Neptuna” podczas Jarmarku Dominikańskiego udział weźmie tylko 10 osób, których przepisy zostaną zakwalifikowane przez Komisję konkursową.

Konkurs będzie rozgrywany wyłącznie na urządzeniach typu Smoker (opalanych drewnem ekologicznym liściastym, suchym – buk, olcha dąb), gdzie każdy uczestnik będzie przygotować dania ze swoich przepisów na zasadzie fristajlowej (dowolnej improwizacji) gotując, smażąc, wędząc,  grillując, można również stosować obróbkę termiczną niskiej temperatury tzw. metodą BBQ - używając dowolnych przypraw i dodatków.

  Organizator zapewni uczestnikom Stanowisko konkursowe wyposażone w
- namiot – ( 3 m x 2 m )
- grill typu SMOKER
- stół cateringowy
- 2 stoliki 70 cm
- 2 krzesła
- naczynia jednorazowe do serwowania, serwetki.

Organizator zapewni uczestnikom Produkty konkursowe wcześniej uzgodnione:
 - wybrany do konkursu element wołowy z przepisu własnego,
 - podstawowe przyprawy – pieprz sól, paprykę słodką, paprykę ostrą,  
- cebulę w proszku, czosnek w proszku, kolendrę ziarno, gorczycę ziarno,
- dostęp do wody, do mycia rąk,
- środki do dezynfekcji rąk, maseczki.

Główną Nagrodą będzie wyjazd do Azji w ramach projektu „Promocji polskiej żywności” jako profesjonalny kucharz!

Każda zakwalifikowana osoba wykona 35 porcji, które będą serwowane oglądającym Konkurs i Jury. Szczegóły opisane są w REGULAMINIE.
  Zwycięzcą zostanie ta osoba, która otrzyma najwięcej punktów łącznie od publiczności (żetonów) i od jury technicznego

Grupa 10 osób zostanie podzielona na dwie podgrupy po 5 osób.

Wstępny Harmonogram Konkursu w dniu 12 sierpnia 2022 r.:
•    900 – Zbiórka osób startujących w konkursie.
•    930 – Losowanie stanowisk konkursowych.
•    1000 – 1100 – Przygotowanie stanowisk – I grupa.
•    1100 – 1400 – Konkurs - I grupa (5 osób)
•    1400 – 1500 – Przygotowanie stanowisk  - II grupa.
•    1500 – 1800 – Konkurs - II grupa (5 osób)
•    1900 – Ogłoszenie wyników na scenie.

Głównym organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczpospolite Polskiej. Zadanie finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Organizator zapewnia Uczestnikom nocleg przed Konkursem.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast Belfood HAGEA
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000